Mar 4, 2022

5 tips för att maximera din boyta


Önskar du att din bostad ska kännas rymligare? Du är inte ensam. Våra mäklare är experter på att ge tips till dig som ska sälja, för att bostadens alla utrymmen ska nyttjas på smartast sätt. Vi har med hjälp av mäklaren Ida Westerlund listat fem bra tips.

1. Dela av rummet med glas eller textilier

Det har under lång tid varit populärt att sätta in industriglas för att dela av bostaden och skapa en känsla av ett extrarum. Idag använder många också textilier som avdelare för till exempel en sovalkov eller garderobsförvaring. På så sätt kan du välja att ha den öppna känslan, eller dölja förvaringen eller sovplatsen när du önskar det. Att hänga gardinen från taket istället för på väggen ger också en härlig känsla av rymd.

2. Välj rätt möbler

Ett vanligt misstag är att välja mindre möbler för att bostaden ska se större ut. Men målet är istället att få till en bra balans i hemmet. En soffa får gärna ta lite plats och kan enkelt ge effekten att rummet ändå känns större. Möbleringen gör också stor skillnad, något så enkelt som att flytta ut soffan några centimeter från väggen och dra in mattan en aning under soffan. Kan ge en helt annan känsla!

– På en visning jag gick på privat var det en säljare som hade ställt fram en säng i storlek 60x150 för att rummet skulle se större ut. Det gör istället att spekulanterna blir besvikna, det fanns ju inte plats för en ordentlig säng, säger Ida Westerlund.

3. Platsbyggda möbler

Skapa väggfasta lösningar och testa Ikea-hacks! Genom att våga tänka utanför boxen och använda möbler som är avsedda för ett helt andra ändamål och skapa nya användningsområden, kan du skapa många smarta och unika lösningar till ditt hem.

– Jag själv köpte Ikeas kökstomme med deras billigaste lådfront, lackade om det och skapade en egen garderobslösning, det blev jättebra! Säger Ida Westerlund.

Grunden är att utgå från utrymmet du ska ha förvaringen i och hitta den smartaste lösningen för just den platsen. Platsbyggda och inmålade hyllor är ett smart sätt att effektivisera utrymme på. Hyllsystem hängt på skena är också bra för att skapa effektiv förvaring. För att få bättre förvaring i sovrummet kan du använda enkla byråer eller skåp för att skapa en snygg sängstomme med enorma förvaringsmöjligheter.

4. Satsa på ett smart kök

För att få känslan av att köket är större, bygg in så mycket som möjligt av vitvarorna. En integrerad diskmaskin, kyl och frys gör att köket känns enhetligt och på så sätt rymligare.

5. Våga gå från vitt

Hela hemmet behöver inte målas vitt för att bostaden ska kännas rymlig. Våga istället gå ifrån det vita och välj dova färger. Det skapar ett djup till hemmet och gör att det känns större.

Text: Erik Olsson Fastighetsförmedling

https://www.erikolsson.se/

 • May 15, 2022

  Vad är en samfällighet?

  Nyheter Det är inte helt ovanligt att bostadsrättsföreningar ingår i samfälligheter. Men vad är egentligen en samfällighet? Vi reder ut!
  7
 • May 13, 2022

  Vad kostar det att bygga balkonger för en bostadsrättsförening?

  Nyheter Att bygga helt nya eller byta ut befintliga balkonger är så gott som alltid en god investering för en bostadsrättsförening. Du kanske bor eller är påväg att flytta in i en fastighet som planerar att bygga eller renovera balkongerna. Oavsett vilken typ av balkongentreprenad ni vill eller behöver göra så undrar du säkert hur upplägget ser ut. Du är inte ensam. Många bostadsrättsinnehavare ställer sig själva frågorna: Vad kostar det min förening och hur påverkar det min ekonomi? Hur finansierar bostadsrättsföreningar balkongbygget?
  13
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Lagar & Regler

  Vad är egentligen en bostadsrättsförening?

  Många personer bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening utan att reflektera över vad en bostadsrättsförening egentligen är. Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening och har därigenom en unik möjlighet att påverka ditt boende och tycka till om föreningens verksamhet.
  198
 • Lagar & Regler

  Reklamera fel i bostadsrätt. När, hur och varför?

  Vid köp av fastighet och bostadsrätt uppstår ibland situationer där köparen efter tillträde upplever att bostaden inte håller måttet. Att i efterhand känna sig besviken över något i det förvärvade objektet är emellertid inte liktydigt med att man har rätten på sin sida.
  297
 • Ordföranderollen

  Stream I det här avsnittet berättar Ove Schramm, Fastighetsjurist på Fastighetsägarna Service, och de formella kraven som finns på ordförande i en bostadsrättsförening. Han ger också sina rekommendationer hur en ordförande kan arbeta för att få till ett väl fungerande styrelsearbete. Intervjuar gör Johan Flodin, Brf-ansvarig på Fastighetsägarna Stockholm.
  1848

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Tips inför bostadsrättsföreningens stämma

  Solens strålar börjar värma och vi ser små snödroppar titta fram på vissa håll i landet. I många bostadsrättsföreningarna börjar det bli dags att planera inför den kommande ordinarie föreningsstämman. Här delar vi med oss av några tips inför stämman.
  127
 • Ekonomi

  Har du råd att bo kvar när räntorna stiger?

  I januari 2022 var den genomsnittliga rörliga räntan på nya avtal för bostadslån 1,43 procent. Men FEDs väntade besked om höjd ränta kan ses som en föraning om höjda räntor även i Sverige.
  140
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  4154
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  5450
 • Produktnyheter

  Problem med störande fåglar?

  Indiventa har efter stor efterfrågan tagit fram ett nytt fäste till sin populära fågelskrämma Drake.
  2725