Jun 22, 2016

Information om höjda tomträttsavgälder för flerbostadshus


I media har det under senare tid refererats om att Stockholm stad planerar att höja tomträttsavgälderna för småhus och flerbostadshus, och att detta skulle få stora effekter för bostadslägenheter i framför allt innerstaden. Fastighetsägarna Stockholm vill därför här beskriva processen och beslutet.

Det som refereras i media är ett tjänsteutlåtande från Stockholms stads exploateringskontor. Utlåtandet ska tas upp på Exploateringsnämndens möte den 14 april. Om nämnden beslutar i enlighet med tjänsteutlåtandet skickas det ut på remiss, bland annat kommer Fastighetsägarna Stockholm att ges chansen att kommentera förslaget.

Läs hela artikeln på Fastighetsägarna.se

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  688
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  823
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  916