Bild: Pixabay

Dec 6, 2016

Håll koll på snö och is


Se upp! Visst är det vackert när snön bäddar in hela staden i vit fluff. Men det innebär samtidigt en förhöjd risk för nedfallande istappar och snö.

Istappar bildas när snö och kyla övergår till tö och varmare väder. Samma sak händer om taket är dåligt isolerat och läcker värme.  Risken är stor att de faller ner och skadar personer och egendom.

Vems är ansvaret?

– Snö och is som kan rasa ned och skada personer eller egendom ska utan oskäligt dröjsmål avlägsnas. Fastighetsägaren eller den som till följd av nyttjanderättsavtal eller på någon annan grund är i ägarens ställe ansvarar för att åtgärder vidtas, säger Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm.

Läs hela artikeln hos Fastighetstidningen.se

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

I FOKUS

Nyheter från
våra partners
 • Ekonomi

  Bostadsrättsföreningens rätt att ta ut avgift för andrahandsupplåtelser

  Styrelser i många bostadsrättsföreningar har koll på att det numera finns en möjlighet att ta ut en avgift av en bostadsrättshavare som vill upplåta sin lägenhet i andrahand. Det har dock märkts av en osäkerhet kring hanteringen av denna avgift. Nedan ska redas ut vad som egentligen gäller.
  688
 • Historisk återblick på bomarknaden: Så har Sveriges bostadspriser utvecklats de senaste 20 åren

  Efter flera år med stigande bostadspriser har uppgångarna saktat in under det senaste halvåret, men hur har prisutvecklingen på bostäder egentligen sett ut på längre sikt? I hela landet har villapriserna stigit med 249 procent på 20 år medan bostadsrättspriserna ökat med 579 procent. Upplands-Bro är den kommun där bopriserna stigit mest med hisnande 2 474 procent på bostadsrätter. Villapriserna har ökat mest i Stockholms kommun med hela 464 procent. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.
  823
 • Ekonomi

  Majoritet tror på fortsatt stigande bopriser

  En majoritet, 56 procent, av svenskarna tror att bostadspriserna fortsätter att stiga, vilket är en något högre andel än i höstas. Samtidigt är svenskarna kluvna om bostadsräntornas utveckling. Det visar en undersökning från Nordea på onsdagen.
  916